Termeni si Conditii


    Inainte de folosirea magazinului online va rugam sa cititi si acceptati termenii si conditiile ce urmeaza:


A. Generalitati
        Elbo.ro este un magazin online ce apartine societatii BOSADI ELECTRIC SRL, CUI RO15160751,
Nr. Reg. Com. J17 / 110 / 2003. BOSADI ELECTRIC SRL este denumit in continuare VANZATOR, iar utilizatorul website-ului ELBO.RO va fi denumit in continuare CLIENT, fie el persoana fizica sau persoana juridica.
        Utilizarea website-ului www.elbo.ro se face numai cu insusirea si respectarea acestor termeni si conditii. Vizitarea site-ului www.elbo.ro, inregistrarea ca si utilizator, achizitia de produse de pe acest website presupun acceptarea tacita in totalitate a acestor termeni si conditii si a consecintelor ce deriva din acestea.
        Magazinul online www.elbo.ro face in permanenta eforturi pentru a avea informatii corecte si pertinente din toate punctele de vedere. Uneori, in ciuda eforturilor noastre, pot aparea erori, independent de vointa noastra. Pe masura ce vor fi identificate, erorile vor fi remediate.
        BOSADI ELECTRIC poate modifica oricand termenii si conditiile magazinului online www.elbo.ro, fara a fi necesara notificarea prealabila a utilizatorilor deja inregistrati. Sunt considerati ca acceptati termenii si conditiile publice cel mai recent de utilizarea acestui website de catre orice client.

B. COMENZI
        Comenzile efectuate pe website-ul www.elbo.ro vor fi supuse acestor termeni si conditii. CLIENTUL are responsabilitatea de a se asigura de corectitudinea datelor oferite, necesare pentru finalizarea comenzii.
        Daca datele oferite de CLIENT sunt eronate, VANZATORUL nu poate fi tinut raspunzator de nici-o livrare gresita ca urmare a furnizarii de catre client a datelor eronate.
        Dupa finalizarea comenzii de catre CLIENT, VANZATORUL va trimite un e-mail de confirmare a inregistrarii comenzii sau va contacta telefonic CLIENTUL, insa acest e-mail sau confirmare telefonica nu se va considera o acceptare a comenzii. Se considera acceptata comanda CLIENTULUI atunci cand se efectueaza expedierea produselor comandate, cu conditia efectuarii platii pentru produsele comandate. In cazul in care nu se accepta comanda, CLIENTUL va fi informat prin e-mail.
        Orice comanda va fi livrata in limita stocului disponibil. VANZATORUL nu poate fi tinut raspunzator pentru niciun prejudiciu cauzat CLIENTILOR sai ca urmare a neonorarii comenzilor din motive ce nu depind de vointa sa.

C. LIVRAREA
        Taxele de livrare si termenul estimat pentru livrare vor fi aduse la constiinta CLIENTULUI prin e-mail sau telefon, inainte de confirmarea comenzii de catre acesta.
        Vanzatorul va depune toate eforturile pentru respectarea termenelor de livrare estimate, insa nu va fi raspunzator pentru nicio intarziere sau nelivrare a produselor la aceste termene.
        In situatia in care, din cauza informatiilor eronate sau incomplete puse la dispozitie de CLIENT, livrarea este intarziata sau nu se poate efectua, CLIENTUL va suporta costurile si cheltuielile suplimentare efectuate de VANZATOR si legatura cu livrarea intarziata sau esuata. Aceleasi costuri se vor suporta de catre CLIENT si in cazul in care refuza primirea bunurilor din orice motiv.
        Daca situatia o impune, VANZATORUL poate efectua si livrari partiale, in urma corespondentei cu CLIENTUL, daca acesta accepta.
        VANZATORUL nu garanteaza disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate pe site-ul www.elbo.ro. De aceea nu ne putem asuma obligatia de a onora o comanda in cazul in care unul sau mai multe produse nu se afla pe stoc ori din diferite motive nu mai sunt disponibile la furnizori. Daca o anumita comanda nu se poate onora, CLIENTUL va fi informat, iar in cazul in care s-a efectuat si plata, banii vor fi restituiti.
        In general, termenul de livrare este de 48 de ore de la confirmarea comenzii de catre vanzator, daca produsul se afla pe stoc, sau la termenul specificat in e-mailul de confirmare a comenzii in cazul produselor ce trebuie aprovizionate de la parteneri (furnizori).
        Pentru produsele aflate pe stoc comenzile primite pana la ora 14 de luni pana vineri se expediaza in termen de 1 zi, cele primite dupa ora 14 se expediaza in termen de 2 zile lucratoare, iar cele primite de vineri dupa ora 11, sambata si duminica, se vor expedia luni, in saptamana urmatoare.
        Pentru comenzile a caror greutate totala depaseste 80kg livrarea se va face doar dupa confirmarea acceptarii taxelor de livrare de catre client.

D. PLATA
        CLIENTII au la dispozitie doua modalitati de plata: plata cu O.P. pe baza facturii proforme,inainte de livrare, sau plata ramburs, cu numerar, la livrarea produselor. Pentru clientii ce fac parte din categoria PARTENERI se accepta si modalitatea de plata cu CEC ramburs, la termenul negociat anterior intre parti.
        Pretul platit de client este cel afisat pe acest website, cu exceptia situatiei in care apare o eroare. Daca apare o eroare la pretul produselor comandate, VANZATORUL va informa CLIENTUL cat mai curand posibil si se poate reconfirma comanda cu pretul corect sau ea poate fi anulata de client.
        Comanda se considera anulata de drept daca vanzatorul nu poate contacta clientul pentru a-i comunica eroarea de pret descoperita.
        Transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor livrate va fi facut de la vanzator la client in momentul semnarii de primire a produselor, cu conditia ca plata integrala a produselor sa fi fost facuta. In cazul platii cu CEC, dreptul de proprietate se va transfera in momentul primirii contravalorii produselor de catre vanzator de la client.
          Toate preturile sunt afisate in euro sau lei si NU CONTIN TVA. Taxele de livrare vor fi calculate dupa lansarea comenzii de catre client, vor fi aduse la cunostinta clientului in cel mai scurt timp posibil, iar comanda acestuia va fi considerata ferma si va fi data spre livrare, doar dupa acceptarea / insusirea de catre CLIENT a taxelor de transport aferente produselor comandate.
            In cazul neachitarii sumelor datorate vanzatorului, clientul datoreaza penalitati de intarziere de 0,1% pe zi, totalul penalitatilor putand depasi suma asupra careia se calculeaza.
    Pentru unele produse / echipamente electrice se va percepe si o taxa verde conf. Directivei Europene EC / 96 / 2002 si HG / 448 / 2005.

E. PROTECTIE
            Continutul website-ului www.elbo.ro si anume logo-uri, poze, texte etc, numite generic "continut" sunt proprietatea BOSADI ELECTRIC sau dupa caz, ale furnizorilor ori producatorilor bunurilor prezentate spre vanzare prin intermediul acestui website, si este protejat de Legea 8 / 96 potrivind drepturile de autor si conexe si LEGEA 84 / 98 si LEGEA 129 / 92.

F. DIVERSE
         BOSADI ELECTRIC va depune eforturi permanente pentru verificarea exactitatii datelor de pe website-ul www.elbo.ro, dar nu ofera nicio garantie expresa sau implicita privind continutul sau disponibilitatea website-ului.
         Daca in urma unei greseli pretul unui produs a fost introdus gresit in magazinul online www.elbo.ro, VANZATORUL nu va fi obligat sa furnizeze produsul respectiv la pretul gresit si CLIENTUL va fi anuntat de greseala aparuta, i se va comunica pretul corect si va decide daca achizitioneaza produsul la pretul comunicat.
         Prezentele prevederi din TERMENI si CONDITIILE GENERALE de vanzare online sunt generate de legislatia din Romania si orice litigiu dintre vanzator si client va fi solutionat de instantele din Galati.
    In conditiile in care o parte din acesti termeni si conditii este considerata ca nefiind valabila sau legala de catre o autoritate competenta, valabilitatea celorlalte prevederi ale acestor termeni si conditii nu vor fi afectate.
         Acesti termeni si conditii definesc intregul acord dintre vanzator si clienti privind utilizarea acestui website.
         Fotografiile produselor au caracter informativ si acestea pot contine accesorii neincluse in pachetele standard, iar pretul produselor sau unele specificatii ale acestora pot contine erori de operare. Preturile sau specificatiile produselor pot fi modificate fara o notificare prealabila a clientilor.

G. POLITICA DE RETURNARE A PRODUSELOR
        Suntem constienti ca uneori un client ar putea fi nevoit sa returneze un produs. De aceea trebuie sa se verifice de catre CLIENT produsele la primire, inainte de utilizare sau instalare. De asemenea CLIENTUL trebuie sa pastreze factura ca dovada a achizitiei in cazul oricaror solicitari ulterioare vanzarii (retur, garantie, etc).